probleem opgelost
Door: webmaster
23 Februari 2010 | Samoa, Apia
Na 4 zeedagen aangekomen in Samoa, een typisch Caribisch eiland,daar rondgewandeld, met de lokale bevolking gesproken. Het is voor hen altijd weer een evenement als een cruise schip aanmeert. De aankomst is prachtig, 's morgens om 7 uur, zon komt dan op, een plaatje, jammer dat ik geen fotos kan meesturen.
We zijn 's middags weer op tijd vertrokken, dus hadden we niet zo veel tijd.
Na 1 dag zee aangekomen op het Fiji eiland, werden met een muziek orkest verwelkomd. Een vrij groot eiland, er werd van tevoren gewaarschuwd voor lange zwarte mannen die uit waren op je geld. Geen lange zwarte mannen gezien, maar wel een heel vriendelijke bevolking. Ook weer een typisch car. eiland, de hitte, degeur, prachtige natuur en een heel druk centrum met een krioelende mensen massa.
We hadden afgelopen zaterdag een lost day, vrijdagavond gingen we slapen om zondagmorgen wakker te worden . We liepen 12 uur achter op Nederland nu 12 uur voor. Vannacht wordt de klok weer 1 uur achteruit gezet, dat is dan al de 13e keer na ons vertrek uit Dover. voor veel mensen een aanslag op hun bioritme. Er heerst nu weer een virus (niet het norovirus) aan boord,veel mensen liggen op bed. Ikzelf heb nog nergens last van gehad, blijk dus veel weerstand te hebben, maar we zijn er nog niet! We hebben het allemaal nog erg naar ons zin, worden steeds closer, zullen elkaar wel missen, zeggen we nu, maar misschien tegen het eind is het anders.
Het is voor jullie niet voor te stellen, maar het was vandaag op het dek zo heet, dat je absoluut niet in de zon kon zitten, het heeft toch allemaal te maken met het passeren van de evenaar.De lucht is ook anders gekleurd. wel bijzonder om het allemaal mee te maken.
Els, bedankt dat je iedereen berichtte dat ik er niet in kon komen. Ik vond onder je bed nog 1 schoen en 1 slipper, zal ik voor je meenemen. Met Rita gaat het niet goed, ze ligt weer ziek op bed. Ik heb een paar dagen geleden met haar gebroken, ze ging te veel eisen stellen en als ik me even op de kamer terugtrok en zei dat ik moe was,zei ze en public dat ik niet iedere avond zo lang in de lido lounge moest blijven hangen! Woedend was iedereen, want ze weten allemaal dat ik constant voor haar klaarstond. Maar ja, je weet, het is een zeer verwende oude (88) dame.
Veder wil ik iedereen bedanken voor de reactie, vooral Gerhard doet erg z'n best!
We hebben gehoord dat het kabinet is gevallen, leven toch wel erg mee, missen de discussies op t.v. Ellie nog gefeliciteerd met je verjaardag.
De groeten allemaal en tot een volgende keer.liefs Cocky/Corry
23 Februari 2010 - 17:35
Els:
hoi Cor,
Fijn dat het weer gelukt is. Jullie hebben dus zo'n beetje alles gehad wat het weer betreft.Hier wordt het langzaam wat beter en warmer. Ineke en Paul zijn vanmiddag weer naar huis gegaan.Hebben al veel kunnen doen,maar voorlopig zijn ze nog niet klaar. Leuk hoor dat passeren van de evenaar. Dat was toen ik vaarde ook al een heel spektakel. Ja , wat een baasje, die Rita.Het is natuurlijk heel frustrere nd voor haar dat ze niet mee kan komen! Hopelijk kan ze zich straks weer beter redden, de reis is nog lang niet voorbij.
Ik heb trouwens gisteren jullie kaart gekregen uit Hawaii.Dat was echt een verassing, erg leuk met al die handtekeningen!!! Wil je iedereen bedanken van mij.
Hoe gaat het met Gerard en Dorien. Zitten er nu wat leukere Engelse mannen in het Lido, om mee te dansen?!!! Is Sjaantje nog zo veel aan het shoppen!
Ik heb vanmiddag mijn foto,s op
gehaald. Ik had ze natuurlijk al op mijn laptop gezien.Ze zijn erg leuk geworden.
Donderdag bij Jeannie geweest. Gaat heel goed met haar, maar ze had ons wel gemist.
Nou Cor, leuk om weer wat over de cruisers en tafelgenoten gehoord te hebben.
Heel veel groetjes aan alle bekenden, en wens Rita betrschap van mij, maar laat je niet gebruiken door haar!
groetjes liefs Els, -
23 Februari 2010 - 20:03
Kitty:
hoi Cor. leuk je verhalen te lezen. wat zal jij moe zijn als je terug bent, maar dat heb je er vast wel voor over. Ga je volgend jaar weer? -
23 Februari 2010 - 22:40
Jan Willem:
Hoi Ma,
Goed dat je weer in de lucht bent. Bizar dat jullie eerst een paar dagen noodweer hebben gehad en daarna van de hitte niet meer op het dek konden staan. En tenslotte nog een dag missen. Het verhaal van Rita is ook wel heel apart. Ik heb bij het vorige verslag een bericht geplaatst. Heb je dat nog gelezen?
Sven Kramer heeft zojuist goud gemist op de Ol. Spelen door een verkeerde wissel. Verder gaan de temperaturen hier aardig omhoog, wel veel regen.
groet, JW en de rest -
23 Februari 2010 - 22:44
Gerhard:
Hoi moedertje,
Jan Willem gaat per 1 maart onder het mes, had ik al door gegeven, JW sterkte. Monique is beetje ziek.
Ik vind 't leuk dat je je geen seconde verveelt aan boord van dat kleine lui lekker bootje. De meeste mensen denken met je mee en me missen je.
Tineke bedankt je voor je felicitatie en vindt het jammer dat ze geen computer heeft.
Ik heb aan K.Floor gevraagd om ook 's iets achter te laten (hier).
Ma, je weet het, met Rita's heb je meestal problemen (Rita park).
Pas maar op dat je je niet verbrandt in die hitte.
Hier in Maarssen is de sneeuw als sneeuw voor de zon verdwenen (gelukkig maar), koud is het nog wel (graadje of 7 met oostenwind).
Je kan als je weer problemen ondervindt op je eigen account verder:
corryscholtens@waarbenjij.nu, wachtwoord staat in je gmail account.
Ik heb vorige week gesprek gehad, hopelijk word ik deze week nog gebeld voor een contract.
Kabinet gevallen, ja....maar we komen er wel overeen, weg met die Bak elende of Balkenende en Bos.
Ma je krijgt de groeten van: Jan Willem nogmaals sterkte 1 maart, Monique, Tessa, Lisanne, Kees F., Harry (ex Portugees) Hennie, Renata (Rijswijk) en natuurlijk MOI Gerhard XX
Tot de volgende lange verslag...........
Bedankt allen die een berichtje hebben achtergelaten. -
24 Februari 2010 - 14:02
Hoi Corrie:
Wat maak jij leuke dingen
mee ik had het best mee willen maken Wat zal het tekeer gegaan zijn met die storm Geweldig Kijk
er naar uit om de reis
verslagen te lezen Wat zal je al bruin zijn Heerlijk Corrie kan alleen maar zeggen geniet
maar lekker Thuis is ook maar thuis
Dikke Knuffel van harrie en Annie (ik mis je
telefoontjes)
24 Februari 2010 - 17:11
Peter Rianne Yvonne:
Wat een fantastische reis maak je toch!!! Heel wat beter dan hier in Holland (saai weer).
Laten we hopen dat "het virus" aan je voorbij gaat en dat je in een uitstekende gezondheid en een geweldig humeur deze waanzinnige, mooie reis mag voortzetten.
Veel liefs van ons....!!! -
24 Februari 2010 - 17:35
Evert Van Der Heiden:
Hoi Cocky en Els, leuk om weer een verslag te ontvangen, nou jullie hebben overwegend zon en warmte, wij hebben vanaf begin dec. tot vorige week echt winter gehad met veel sneeuw en berekoud. Vast voor 5 jaar genoeg gehad. geniet lekker en spreek je zodra je terugbent
Evert -
25 Februari 2010 - 18:35
Fam Scholtens :
Hallo Corrie, erg leuk om steeds je reisverslag weer te lezen. Fantastisch mooie reis. Neem veel foto's, genoet er van en laat verwende oude dames maar over aan die enge zwarte mannen op Somoa...groeten uit een nat Maarssen van Peter, Yvonne en Rianne -
25 Februari 2010 - 19:44
Kees En Willy:
Lieve schoonzus
Jou reisverslagen zijn
erg nieuwgierig.
Kijken er steeds naar uit.
Als wij dat met onze boot
Enyoy""moesten doen (gaat
natuurlijk niet)
Alle bewegingen op het
water,storm bijv.
wij weten er alles van.
Nu een Utrechtse uitspraak
Dat is de aop gevlooid.
bet. dat is niet te doen.
Ik zou zo zeggen meisje
lief vergeet ons niet.
Vanuit Utrecht xxxxxxx
weer een uitspraak Utr.
De luch begin an te haole
we krijge rege.
het word bewolkt we krijgen regen.
Wij wensen jou heel veel
gezelligheid op de boot
SCHIP AHOY!!!!!!!
KEES EN WILLY
CODY.
!
26 Februari 2010 - 14:08
Gerhard:
Hoi ma,
Even iets tussendoor. Jij ligt in vaak in de zon........om jaloers op te worden. Die storm die jullie daar hebben gehad raast nu waarschijnlijk over Nederland. Weersvervachting hier volgens NOS teletekst:
Zat. 95% kans op regen
Zon. 90% ,,,,,,, regen
Ma. 85% ,,,,,,,,,,,,,
Di. 65% ,,,,,,,,,,,,,
Wo. 65% ,,,,,,,,,,,,,
Temp. tussen 2 en 8 Cel.
Je ziet 't regen, regen en weinig zon. Dus geniet niet met mate, maar volop van de zon.
Neem als je 21 april thuiskomt aub de zon mee deze kant op die missen wij net als jij, Groetjes Maarssen
26 Februari 2010 - 16:23
Kees Floor:
hallo corry,
het is elke keer verras-send als je weer een scheepsjournaal met jouw eigen belevenissen ont-vangt. bedankt Els voor dit goede initiatief en haar eerdere journaals.
ik probeer je cruise een beetje op de voet te volgen met behulp van Google Earth om een idee te kunnen vormen hoe de omgeving er daar uit ziet waar jullie aan-meren. de prachtige vul-kanische omgeving van de plaats Hilo met zijn grote krater aan de andere kant van het eiland. de indrukwekken-de lava uitstrommingen op de hellingen naar de beschermde tropische wouden en het strand. afleesbare patronen die zulke eilanden in de Pacific kenmerken, maar ook met glooiingen die in de zee strekken, zo-als rimpels van onderzee-se terrassen, bergketen, diep ingesnede ravijnen en bekkens. een school voorbeeld van een geo-logisch hoog/laag struc- tuur. ten zuiden van Hilo zag ik ook een uit-breiding gebaseerd op een typisch amerikaanse grid verkaveling. het franse eiland Noumea is gelukking minder ver tot ontwikkeling gebracht. het straalde een koloni-ale sfeer uit met bana-nen-,kokos en rietsuiker plantages met nog echte ouderwetse tropische markten. momenteel sto-
men jullie op Austalie af en zal ik jullie ook daar in de gaten blijven houden met een daar totaal andere sfeer.
vervolgens werd ik door Gerard op mijn vingers getikt dat ik je nog niet zou hebben gemaild.
eind januari heb ik je een mail gestuurd naar je g-mail adres. hope-ijk heb je deze gelezen.
mijn schrijfruimte wordt
ingeperkt en schrijf je zo spoedig mogelijk een vervolg over de gang van zaken hier.
veel liefs, lekker genieten en met mijn groet.
kees
26 Februari 2010 - 23:36
ha Cor,
Waarschijnlijk hebben jullie New Caledonia al gehad en zijn jullie op weg naar Brisbane. Het zal nog wel echt tropisch zijn daar. Lekker hoor. Ik ben gisteren in Vreeswijk geweest,in de winkel van Jos zijn vrouw. Jammer genoeg was zij, inkopen doen,dus niet aanwezig, maar heb wel twee verkoopsters gesproken, zij waren heel enthousiast en zouden de groeten van Jos overbrengen aan Jose.
Het is echt een hele leuke winkel met dure maar wel hele mooie kleding en andere spullen.
Zeg maar tegen Jos dat zijn vrouw een hele goede smaak heeft! Jammer dat ik haar niet gesproken heb,maar heb wel laten weten dat hij zich nu prima vermaakt aan boord. Cor,het is alweer 24.30uur en Larsje logeert bij mij,dat wordt vroeg op,ga nu gauw naar bed.
Fijne tijd , groetjes aan Jos, liefs, Els -
27 Februari 2010 - 17:00
Adri Van Der Wal:
Hoi Corrie,
erg leuk ook deze reacties allemaal te lezen. Je bent erg geliefd wat ik goed begrijp! Ook het verslag van jou is erg leuk! Ik mis je wel hoor je zo maar even te kunnen bellen! Maar ik gun je dit van harte en ik hoop dat je weer veel leuke mensen hebt leren kennen. Het voorjaar zit hier ook gelukkig in de lucht, as maandag ga ik met Ivo naar Maastricht en hoop daar op het Vrijthof op een leuk terras in de zon te kunnen zitten! We hebben daar een leuk hotelletje en s'avonds gaan we gezellig met Bas en zijn vriendin ergens gezellig eten wat goed kan daar in Maastricht! Goed Corrie geniet van je reis verder!
Liefs,
A3 -
27 Februari 2010 - 23:39
Diny Kroon-Vis:
Hallo Cocky, wat een belevenissen zeg? nu hier is net de sneeuw weg en is het regenachtig en guur buitenMijn zus Corrie en Klaas gaan volgende week een weekje naar Tenerife, daar is het ook lekker.2 maart gaan Corrie en ik even bij tante Rie een kopje koffie drinken als afscheid van haar huis, de 13e april gaat zij verhuizen naar een flatje vijf hoog met een prachtig uitzicht op Kamerik, zij heeft hier een goed gevoel bij, ik zal je haar de groeten doen, dat zal zij vast leuk vinden, Knap zo zij er mee omgaat hoor?
Verder ben ik druk met artikel voor de kranten schrijven voor weer een nieuwe exposant. De expositie's in het Dorphuis regel ik altijd.met foto's en een artikel in de kranten en op internet. lk krijg zoveel waardering van die mensen. Ik stuur dat artikel wel naar jou huis P.C. Verder kijk ik uit naar je volgende verslag, wat leuk allemaal! groetjes van je nicht Diny en man Peter, wij lezen samen. -
27 Februari 2010 - 23:44
D.kroonvis:
Nog even een reactie geniet van dit alles met volle teugen, ik vind het leuk dat mijn nicht dit mag beleven, maak veel foto's die willen wij wel graag zien. Film je ook? groetjes Diny -
27 Februari 2010 - 23:49
Diny Kroon-Vis:
Hai Cocky, nog weer even, je reisverslag is goed binnengekomen, ah fijn je zult mijn reacties wel lezen, of hebt ze gelezen nog een goede reis en tot het volgende verslag
je nicht Diny -
28 Februari 2010 - 12:46
Corry Van't Land-Vis:
heel leuk je reisverslag
het moet echt fantastisch
zijn en een hele belevenis. ik ben benieuwd naar je volgende
verslag.
met lieve groeten.