Zuid Afrika - Reisverslag uit Melbourne, Australië van elspasman - WaarBenJij.nu Zuid Afrika - Reisverslag uit Melbourne, Australië van elspasman - WaarBenJij.nu

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg

26 Maart 2010 | Australië, Melbourne

Dag lieve mensen, daar ben ik weer, nu vanuit Zuid Afrika. Gisteren om 9 uur aangekomen in Richards Bay en om 11.00 's avonds weer vertrokken. Wel grappig, de loods komt hier per helicopter aan boord en verlaat het schip ook weer op dezelfde manier. Een heel spektakel, de heli blijft boven het schip hangen met een touw waaraan hij zich moet opheisen. Brandweer mannen staan heel stoer klaar om bij een eventuele brand in te kunnen grijpen. Verder mag niemand op het dek blijven. 's Ochtends de autoriteiten aan boord gehad, dat is gebeurd in Amerika, Australie, Mauritius en dus hier. Iedereen moet persoonlijk met allerlei papieren, die je van te voren moet invullen, paspoort en je boordpas voor ze verschijnen. Drie gewichtige mannen achter een lange tafel. Dat is een proces van enkele uren. Dan mag je pas van boord, degene die een excursie heeft mag als eerste van boord. Wij hadden dus een excursie naar een national park. Een busrit van 1 1/2 uur heen en ook weer terug. Je ziet zo wel veel van het land. Onderweg van die kleine dorpjes met huisjes zo klein als onze schuur in de tuin. En natuurlijk allemaal donkere mensen met heel kleurige kleding die gewoon door de velden lopen, leuk gezicht. Daarna een rit van 3 uur door het park, een van de mooiste parken van Z.A. gezien: 1 Giraffe, olifant, zebras, gnoes, en heel veel buffels. Er zijn duizenden dieren die daar leven, maar het was een van de heetste dagen ooit, dus hielden ze zich schuil onder de bomen. Wij hadden dus pech, maar de natuur was prachtig. Waren pas om half 7 terug op de boot, moe ook van de hitte. Heerlijk de hele avond op het dek gezeten. Vanochtend om 8 uur aangekomen in Durban, een stad waar je niet naar toe mocht vanwege de criminaliteit. Je kon met de shuttle bus naar een gigantisch winkelcentrum (hou ik dus niet van) maar reed je tenminste door de stad. Een krioelende massa van donkere mensen ook weer met heel kleurige kleding, veel marktjes, dansende groepjes, zo jammer dat we er niet doorheen konden lopen. Gisteren zijn 15 mensen van de boot beroofd in Rich.Bay. Sinds de zwarte bevolking het heft in handen heeft genomen is de criminaliteit ontzettend gestegen. 50 moorden per dag, 65 aanrandingen. Jammer, want het is een mooi land.
Morgen hebben we weer een zeedag, daarna Port Elizabeth.

Gerhard, heb je reaktie gelezen, je krijgt het nog druk zo te zien. hoop dat het je bevalt. Maar ja, auto rijden is ook een beetje je hobby.

Evert bedankt trouwens voor je aanbod om een dvd van de fotos te maken, leuk!

Nicht Diny, gefeliciteerd met je oma en groot oma schap!

Marjan wat een getob met je ouders, hoop dat het nu wat beter gaat.

Ties gefeliciteerd nog met je verjaardag, was het niet vergeten, 4 maart.

Kees en Wil, bedankt ook voor jullie leuke reakties in de vorm van een gedicht, jouw werk natuurlijk Wil!

Sineke die Dorien waarover ik schrijf was een stamgast van Jansdam, je kent haar wel, zij was buikdanseres, je moet de groeten van haar hebben.

Kitty en Emile, ik lees ook jullie reaktie, gaat het allemaal goed met jullie, hebben vast veel bij te praten als ik weer thuis ben.

Els, ik was nog vergeten te reageren op het deit dat Paul en Ien bij je in de buurt komen wonen, leuk voor je!

Selma ook dank voor je reaktie, fijn dat jullie op vakantie zijn geweest, doe je de groeten aan Tienke en Bert.

de rest van de reakties behandel ik de volgende keer, want ik moet weer naar een dekparty!!! wordt ook gewoon trouwens.

groetjes weer voor allemaal
liefs Cocky/Corry

• 28 Maart 2010 - 14:18

Aly:

Hey partygangster....

Als je straks terug bent ga je je nog vervelen, omdat hier zo weinig wordt georganiseerd. En ik zie jou ook geen BBQ's meer organiseren op het park.... ;-)

Zelf ben ik, vroeger dan de bedoeling was, terug gekomen van de wintersport. Ik heb m'n knie verdraaid. Erg handig.... Gelukkig kan ik weer een beetje autorijden, dus ik ben weer een beetje mobiel. Maar het doet nog behoorlijk pijn. Nou ja.. tegen de tijd dat jij terug bent loop ik waarschijnlijk weer als een kievit.

Tot gauw.
    X. Aly

• 29 Maart 2010 - 14:55

Hoi Ma:

Leuk verslag.

Zoals Aly aangeeft, je gaat je straks vervelen hier in het saaie Holland ik denk dat ook.
    Misschien kan je maandelijks een tripje maken naar een verre bestemming, om in dit ritme te blijven..

Is de wereldreis wat je ervan verwachtte????

Tx 4 cards.

Groetjes uit Maarssen

• 29 Maart 2010 - 17:28

Annita:

hallo vriendinnetje, het is en blijft leuk om je verslagen te lezen.En ik wil je even laten weten dat ik je niet vergeten ben !!!!! Corrie, stuur me svp even- als je tijd hebt- een apart mailtje dan heb ik je mailadres weer. Ben namelijk álles kwijt door een nieuwe computer.Gelukkig wist ik dit nog wel te vinden. Dikke knuffel, Annita

• 30 Maart 2010 - 22:07

Jan Willem:

Blijft leuk om te lezen. Ondanks het feit dat je veel op zee zit, maak je genoeg mee. Ben heel benieuwd naar de foto´s. Als het goed is zit je nu in Kaapstad. Zondag was er een reisprogramma met daarin Kaapstad. Je kunt er leuk uitgaan en snowboarden op zandduinen. Nog op de Tafelberg geweest? En merk je al iets van het WK voetbal?

Met Monique gaat het nog niet geweldig, ze werkt nog niet en dat zal nog wel even duren. Ik loop nog steeds met krukken. Als jij terug bent zal ik daar wel vanaf zijn.
    Ik werk al weer twee weken. Wordt elke dag met de taxi gebracht en gehaald.

Zondag ben ik bij Selma geweest op de verjaardag van Beau. Met Peter en Yvonne meegereden, Mo bleef thuis. Lisanne was in Disney Parijs met Wil en Tessa ging naar de verjaardag van Vita. Wij konden helaas niet in de voortuin zitten, was nog te koud. Zondag is ook de klok een uur vooruit gegaan, lekker lang licht, op naar de zomer.

Ik laat de Telegraaf even voor wat ie is. Als jij een opzeggingsbevestiging hebt, dan kunnen ze dat niet in rekening brengen.

Tot je volgende verslag. Groeten van iedereen hier in Maarssen.

• 31 Maart 2010 - 19:23

Gerhard:

Dag mama,

Je vakantie trip gaat snel voorbij.

Kees Floor is ziek, loopt te snotteren.
    Hij gaf aan wat te doen met de belasting dienst voor jou.
    Heb je geregeld dat je later je belasting aangifte kan invullen of moeten wij het initiatief nemen. Met JW hierover gehad en zegt dat het geen probleem hoeft te zijn. Hopelijk heeft ie gelijk.

Morgen begint de cursus in de avond.
    Ik heb 2 weken geleden proef gereden en dat beviel prima. Dus wees niet bang dat 't niets wordt.

Het weer:
    We zien weinig de zon (dit komt omdat ie bij jou moet zijn ha ha ha)
    Vandaag, onweer, regen en hagel en veel koude wind en soms heeeeel soms de zon. De rest van de week hetzelfde.

Vrijdag help ik JW & Mo in de tuin, moet dan de tegels schoon spuiten.
    Zaterdag naar de Veemarkthallen voor vlooienmarkt.
    Zondag Zwarte beurs
    Maandag eten bij JW & Mo en elke avond leren. Ik begin op m'n moeder te lijken, fladderen, fladderen ........

Nog 3 weekjes en je simpele leventje begint weer, nou ja, nadat je iedereen hebt bij gekwekt begint waarschijnlijk de volgende vakantie...lol.

Nou ma geniet ten volle van die korte weekjes en tot laterssssssssss

Groetjes uit Maarssen en Utrecht