Hawai
Door: webmaster
15 Februari 2010 | Nederland, Amsterdam
Nu het verslag van Hawai.
De eerste dag hebben we doorgebracht op Hilo, een van de drie eilanden die we bezochten. We hebben met z'n zessen een taxi gehuurd (kosten 300 dollar) en hebben zo het eiland gedeeltelijk bezichtigd. Het is een vulkaan eiland, dus die ook bezocht. Erg indrukwekkend, die roken de hele dag, er om heen trouwens ook, grappig om te zien, als je om je heen kijkt zie je overal rook uit de grond komen. Wel zwart allemaal, een van de grootste heeft 25 jaar geleden een uitbarsting gehad, een groot gedeelte van het eiland ligt dus nog onder de lava, doen ze verder niets aan, kan wel vijtig jaar duren eer er weer wat opgroeit. Het geeft een wat desolate indruk, hebben ook nog een strand bezocht, ook zwart.
's Avonds een bqq gehad op het dek, eindigde in een groot feest, gezellig gedanst met een club nederlanders.
Het tweede eiland Lahaina gaf een heel andere indruk, veel palmen, gezellig stadje vlakbij de haven, hebben daar rondgelopen en gewinkeld. Waren geschrokken van de taxiprijs van de vorige dag, dus hebben die links laten liggen.'s avonds weer een feest op het dek, maar 2 feesten achter elkaar is een beetje te veel van het goede, we zijn tenslotte geen 18 meer!!!Dus vroeg naar bed gegaan.
Het derde eiland was Honolulu, weer heel anders, gigantisch hoge gebouwen, maar ook een paar prachtige stranden bezocht, waaronder het beroemde waikiki strand. Ongeveer 20 km gelopen die dag. 'S Avonds weer een bqq op dek met een Hawaaiaanse show. Ik heb het idee dat er meer tijd aan shows besteedt wordt dan in het eerste segment. We rennen van de een naar de andere en dan nog de cocktail parties, dat is ook omdat er zoveel nieuwe passagiers aan boord zijn gekomen.
We zijn nu op weg naar Samoa, weer 4 dagen op zee, dat is altijd wel heerlijk, kom je bij van de landdagen. We moeten tenslotte weer eens wat van ons laten horen en onze wasjes moeten ook gedaan worden.
Voor degene die mijn reisprogramma niet hebben volgt hier een overzicht van de volgende eilanden of plaatsen. Eerst dus Samoa, dan de Fiji eilanden, dan een Mystery Island, New Caledonia, Brisbane em Sydney, Australia. Daarna volgt het tweede segment, die volgen nog.
Voor Dinie, mijn nicht het volgende: ik kom 21 april weer thuis. duurt dus nog even!
Verder wil ik iedereen feliciteren die jarig is geweest, dat is in volgorde Irma, Sineke en Tineke.
Jan Willem wil ik even vragen hoe het met z'n knie is, ik meen dat je in januari geholpen bent. Wil graag weten hoe het gaat. Heb kaarten gestuurd naar de meiden vanuit Hollywood en Hawai, hoop dat ze op tijd aankomen
HoiEls, nog even een bericht voor jou, heb vanmorgen je 2e smsj ontvangen en hoop dat het allemaal goed komt. Heb je mijn smsjes ontvangen, je weet ik zie ze niet, ik heb er drie verstuurd, gek word ik van dat nieuwe toestel. Verder gaat het hier goed, ik krijg de kans niet om eens alleen de wal op te gaan, Gerard claimt de dag ervoor al met me mee te gaan. Paul krijgt geen kans, probeert het iedere keer, ik moet daar nog een weg in zien te vinden. Verder kleeft Dorien 's avonds aan mij vast, zitten veel in de lido bar, maar er zijn wel leuke shows.
Rita is voor Hawai behoorlijk gevallen en kan niet alleen lopen. Ze heeft dus niets van de eilanden gezien, vond ze natuurlijk erg jammer. We hebben nu 4 zeedagen en ben ik de klos. Ze kan alleen aan mijn arm lopen met aan de andere kant haar stok. Hanno zei tegen haar dat ik een krat wijn verdiende, waarop ze gevat antwoordde dat ik die toch niet lustte en ze niet zo rijk was als iedereen dacht, ja, ja, het is me er een. Iedereen ligt nu weer op het dek te zonnen, ik moet Rita nu gaan halen, dus ga ik afsluiten. Het is nu elf uur in de morgen en je moet weer de groeten hebben van iedereen.
Jullie krijgen van mij ook allemaal de groeten en een dikke knuffel en tot mails liefs Cocky/Corry
15 Februari 2010 - 22:59
Els:
hi Cor, zo te zien is mijn berichtje niet verzonden, dus doe het maar even opnieuw. Heb vanmorgen Jaap Pereboom gesproken en je assurance-polis en brief van huisarts gescand en door gemaild naar hem. Hij zou het doormailen naar OLsen, en die sturen het weer door naar de Balmoral.
Dus dan moet het goed komen De verz. voorwaarden heb ik er niet bij gedaan ,die kan je z.n.lezen op de website van Mondial-assistence.
Dus je zal wel een berichtje krijgen van de receptie als het er is.
Je smsjes heb ik gekregen.
Je hebt dus weer een hoop
gezien, leuk hoor.
Ja, dat met Gerard is wel lastig, maar dat zat er wel in.Je hebt gelukkig nu weer een paar zeedagen,misschien
krijg je nog een goed idee om iets te regelen voor je in Samoa bent!! Wat sneu voor Rita dat ze gevallen is. Zijn er nog anderen die zich een beetje over haar ontfermen,of ben jij alleen de klos. Wens haar maar beterschap van mij. Wat Dorien betreft, zie ik jullie al helemaal voor me
's avonds in het Lido!
Dorien wachtend op haar spannende Cubaan om mee te dansen!! Ofschoon die er waarschijnlijk nooit zal komen.
Ine en Paul zijn net naar huis ,hebben hier gelogeerd.Wat denkje,waar ze gaan wonen, op loop afstand bij mij vandaan. Niet te geloven ,he.Ze hebbben hun huis verkocht en een appartement gehuurd hier in Nieuwegein!Donderdag de 18de (Bart zijn verjaardag) krijgen ze de sleutel.
Vrijdagavond ga ik met de jongens uit eten en zaterdag is Wil jarig.Ik ben al weer drukkie druk, maar wel gezellig.
Van het weer hoef je het hier nietb te hebben,het was vandaag weer bar koud. Wat dat betreft zou ik wel terug willen vliegen!
Nou Cor ik hoop dat alles goed komt met die papieren.
Het is hier nu bija 24uur en ik ga maar eens opruimen. Geniet lekker op het dek. Heel veel groetjes aan allen bekenden, liefs
El,en tot horens.
16 Februari 2010 - 13:28
Gerhard:
Wat een fantastische vakantie heb je toch. Leuk dat eiland met die actieve (rokende) vulkanen. Ik zit nu bij Kees Floor dit bericht in te typen. Je krijgt de groeten van hem.
Wat een afzetters die taxichauffeurs daar, maar jullie krijgen een speciaal tarief (toeristen tarief).
Jan-Willem wordt per (dacht ik) 1 maart aan z'n knie geopereerd. Ik heb hem gevraagd om ook eens een reactie te plaatsen en zegt dan morgen doe ik het (not)
We missen je aanwezigheid en het is stil in Maarssen ha ha ha. Tof van je dat je eens een wat langer bericht stuurt.
Hier is het wit wit en nog eens wit, sneeuw komt soms met bakken uit de lucht. Weersverwachting voorspeld nog meer van dat witte goedje.
Dus je bent nog niet verliefd???? Ik dacht dat je op de Love Boot zat maar niets is minder waar.
Ik heb morgen een gesprek met 1 van de oplichters voor taxichauffeur.
Groetjes van Kees, Harry, Rijswijk (Hennie en Renata), Jw & Mo and the rest en natuurlijk moi (je jongste zoontje) -
16 Februari 2010 - 21:53
Weer Gerhard:
Ik heb aan JW-tje gevraagd of hij ook eens de moeite wil nemen om met z'n moeder te chatten op deze site.
Leuk uitgebreid verslag, doet me een beetje aan mevrouw Els P. denken.
Zo willen wij allen die dit lezen graag.
Ma fijne reis en tot je volgende lange verslag.
Liefs Gerhard. -
16 Februari 2010 - 21:56
Sorry Vergeten:
Hoi ma, ik heb tante Tineke vanavond gebeld (16-02-2010) om haar te feliciteren met haar verjaardag ook namens jou -
17 Februari 2010 - 22:05
A. Van Der Wal:
Dag Corrie,
leuk zoals jij schrijft over de cruise! Het lijkt mij een hele andere wereld! Je zal je in ieder geval niet vervelen! Grappig ook van die slapende oude mannen onder shows! Ik hoop voor jou dat je nog wel leuke wakkere types meemaakt! Was het leuk dat model zijn bij cocktailparties? Je zal inmiddels wel weer lekker bruin zijn! Ik zie inmiddels wat pips na al die sneeuw! Maar het eind is in zicht schijnt, iedereen is het hier inmiddels goed zat! Vanavond regende het ook gelukkig. Het echte voorjaar is er hopenlijk gauw! Kan jij wel sms-jes ontvangen? Misschien kun je dat in het volgende verslag even melden ok?
Goeie reis en veel plezier verder en ik kijk uit naar je volgende verslag!
Adri -
20 Februari 2010 - 21:14
Kitty:
Wat een feesten, lijkt me heel leuk geniet maar veel want de tijd gaat vlug. dikke kus kitty -
21 Februari 2010 - 16:42
Jan Willem:
Hoi Ma,
Eindelijk weer een bericht van ons. Het gaat allemaal goed hier. De winter lijkt eindelijk op zijn retour, veel sneeuw en ijs gehad. Voor de meeste mensen mag het nu wel afgelopen zijn. Ik heb laatst het water in je ketel nog bijgevuld, je chalet lag er nog prima bij. Afgelopen vrijdagnacht is het kabinet gevallen over de kwestie Uruzgan. Dat wordt dus weer stemmen eind mei/begin juni.
Vannacht heeft Nederland zijn tweede gouden medaille behaald bij de Olympische Winterspelen in Canada, uiteraard met schaatsen. Op Madeira zijn er na hevige regenval zware overstromingen en aardveschuivingen geweest. Raar omdat jullie daar pasgeleden nog zijn geweest.
Ik hoorde maar niets vanuit het ziekenhuis, dus ben ik zelf maar gaan bellen. Ik wordt geopereerd op maandag 1 maart. Moet 1 nachtje blijven, daarna start het revalidatieproces.
Met Tessa zijn wij de afgelopen tijd naar open dagen van scholen geweest. Waarschijnlijk gaat ze kiezen voor tweetalig VWO op Broklede in Breukelen. Ze heeft twee weken geleden de Cito-toets gemaakt en heeft daar wel een goed gevoel bij. Komende week is het hier krokus-vakantie, daarna krijgt ze de uitslag.
Tessa en Lisanne worden waarschijnlijk weer kampioen in de zaal met OVVO, voor de zoveelste keer. De kaarten voor de meiden zijn overigens allebei goed aangekomen.
Het Fiatje is eind januari afgekeurd, de benzinetank lekte en er waren nog wat andere dingen. Reparatie kostte teveel en we hebben nu een Daewoo Matiz gekocht, ook zo'n kleine auto. Die kunnen wij woensdag ophalen.
De Telegraaf wordt nog gewoon elke dag bij je bezorgd. Zal ik proberen het abonnement op te zeggen of de krant bij Ursula (of iemand anders) te laten bezorgen?
Binnenkort zullen de meiden ook een reactie plaatsen op deze site.
Tenslotte zal ik je nog een e-mail sturen met wat privé zaken. Je leest je mails nog wel uit?
Zo te lezen vermaak je je uitstekend al heb je al heel wat mensen aan je 'vastgeplakt' zitten.
Wij zijn benieuwd naar je volgende verslag!
Groeten vanuit Maarssen van JW, Mo, Tessa en Lisanne